Groningen partner Altonale Festival Hamburg

Foto: CC BY 2.0/Creative Commons/ Flickr/ Lukas from München

De stad Groningen is in juni partnerstad van het culturele wijkfestival Altonale in Hamburg. Dit festival brengt al jaren op een succesvolle en laagdrempelige manier bewoners van de Hamburgse wijk Altona in contact met kunst en cultuur.

‘Altona Macht Auf’

Elk jaar is een ander land of stad partner van Altonale. Het festival duurt ruim twee weken. Een bijzonder onderdeel van het festival is ‘Altona Macht Auf’, dat gericht is op actieve kunst- en cultuurparticipatie van wijkbewoners.

Dat sluit goed aan op de doelstelling uit de Groninger cultuurnota om kunst en cultuur ook in de wijken toegankelijk en beleefbaar te maken, waarbij ook de sociale verbinding tussen wijkbewoners een grote rol speelt.

Uit een rondgang langs een aantal instellingen en initiatieven is gebleken dat er in Groningen enthousiasme is om mee te doen aan Altonale 2017.

Programma

De komende maanden zal met een mix van grotere en kleinere instellingen en professionele en amateurkunst een programma worden samengesteld om Groningen als partnerstad te profileren.

Een kleine delegatie uit Groningen bezocht het afgelopen jaar het festival in Hamburg, nadat de organisatoren van Altonale in 2015 al hier te gast waren op Let’s Gro. De goede contacten en de al bestaande uitwisseling op cultureel gebied leidde tot de uitnodiging van Altonale aan Groningen om dit jaar partnerstad te worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen