Noordelijke ondernemers bezoeken Kopenhagen

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/ Trabert

Een Noordelijke delegatie, bestaand uit Noordelijke ondernemers, geleid door Burgemeester Peter den Oudsten bezoekt donderdag 2 en vrijdag 3 maart Kopenhagen. Bereikbaarheid, stadsontwikkeling en duurzaamheid staan centraal dit bezoek.

De delegatie bestaat uit Noordelijke ondernemers, waaronder vertegenwoordigers van Groningen Airport Eelde. Hoogtepunt van het bezoek van de Noordelijke ondernemers is de ontvangst door de Nederlandse ambassadeur in Denemarken, de heer Henk Swarttouw. Bij deze ontvangst is ook een groot aantal in Scandinavië gevestigde Nederlandse ondernemingen aanwezig.

Verbinding Groningen – Kopenhagen

Tijdens de reis naar Kopenhagen zullen De Noordelijke ondernemers zullen aandacht vragen voor de sinds 19 september 2016 bestaande rechtstreekse verbinding tussen Groningen Airport Eelde en de Deense hoofdstad Kopenhagen. Vanaf Kopenhagen hebben reizigers aansluiting op de vluchten naar vele wereldsteden.

Daarnaast is het inkomend toerisme belangrijk voor stad en provincie Groningen. Groningen Airport Eelde is een volledig toegeruste internationale luchthaven op een steenworp afstand van de stad Groningen. Jaarlijks telt de Noordelijke luchthaven 2,3 miljoen passagiersbewegingen.

Wonderful Copenhagen

Naast de ontvangst op de Nederlandse ambassade in Kopenhagen, bezoekt de delegatie onder leiding van burgemeester Peter den Oudsten onder meer de jonge wijk Orestad, de wijk Kodbyen, het stadsdeel Carlsberg Byen en de haven van Kopenhagen. Hierbij staan vernieuwende architectuur, stadsontwikkeling en duurzaamheid centraal.

Ook een bezoek aan het volledig met privégeld gebouwde nieuwe Nationale Operagebouw staat op het programma. De Noordelijke ondernemers maken hier kennis met het door de architect Henning Larsen ontworpen gebouw, dat beschouwd wordt als één van de modernste operagebouwen ter wereld.

De reis is een initiatief van GRQ Business Network.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden