Zwembad Kardinge krijgt nieuwe sfeer met zee- en strandthema

Foto: Publiek domein

Zwembad Kardinge krijgt nog voor de zomervakantie een andere uitstraling. De ruimten van het recreatie- en instructiebad zullen helemaal in zee- en strandthema worden aangekleed. Ook komen er meer speeltoestellen in het water.

Dat waren de belangrijkste wensen van gebruikers van het zwembad, meldt de gemeente. Uit klantenonderzoek blijkt dat zwembadbezoekers de huidige glijbaan nog prima vinden en liever andere elementen zien die de sfeer in het zwembad verhogen. Ook blijkt uit onderzoek dat de huidige glijbaan de komende 8 jaar nog veilig te gebruiken is.

Het college stelt de gemeenteraad voor om geld dat was gereserveerd voor vervanging van de waterglijbaan te gebruiken voor de kwaliteitsimpuls.

Kardinge is over 7 jaar afgeschreven en de komende jaren zal nagedacht moeten worden over de toekomstige invulling van Kardinge. Daarom vindt het college het nu niet reƫel om grote investeringen in het zwembad te doen met lange afschrijvingstermijnen. In 2020 wil het college opnieuw een dergelijke kwaliteitsimpuls geven.

Voorjaar

Zwembad Kardinge is met het recreatiebad, het instructiebad en het 25m zwembad een succesvolle publiekstrekker van Sportcentrum Kardinge. Het zwembad wordt veelal bezocht door gezinnen met kinderen tot 12 jaar.

Als de gemeenteraad instemt met het voorstel van het college, dan worden de werkzaamheden dit voorjaar uitgevoerd. Het zwembad zal in die periode gewoon open blijven voor publiek.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden