Verkiezing Beste Leraar van Groningen 2015

Foto: Publiek Domein

De verkiezing voor beste leerkracht 2015 is geopend. Van 27 maart tot 10 april kunnen leerlingen en ouders een leerkracht nomineren via de site www.cityoftalent.nl.

Groningen Onderwijsstad 2015 wil leerkrachten in de spotlight zetten met deze verkiezing, meldt de gemeente. Alle scholen van het primair en voortgezet onderwijs in de stad Groningen zijn uitgenodigd om hier aan mee te doen.

Campagne
Van 13 april tot 17 april worden de finalisten bekendgemaakt. De finalisten zijn drie leerkrachten uit het basisonderwijs en drie leerkrachten uit het voortgezet onderwijs met de meeste nominaties.
Leerlingen kunnen voor hun finalist een campagne organiseren door samen met de klas of de school bijvoorbeeld een filmpje of kunstwerken, posters of spandoeken te maken. Ook worden leerlingen geïnterviewd waarbij ze kunnen vertellen hoe ze tot hun keuze zijn gekomen.

Jury
In de jury zitten professionals van de Hanzehogeschool Groningen, Stenden Hogeschool Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen.

Bekendmaking en prijsuitreiking
De prijsuitreiking vindt op 4 juni plaats tijdens het Vensterschoolsymposium in de Euroborg. Wethouder Ton Schroor reikt de prijs uit tijdens het Vensterschool-symposium in de Euroborg. Er is een prijs voor twee leerkrachten van zowel het primair als het voorgezet onderwijs. Beide winnende leerkrachten ontvangen een geldbedrag wat zij kunnen besteden aan nascholing aan de Hanzehogeschool Groningen of Stenden Hogeschool.

Speciaal voor de verkiezing wordt ook een Facebookpagina: Leraar Onderwijsstad 2015 ingericht, waar aan de hand van filmpjes en artikelen de kwaliteiten van leerkrachten bespreekbaar wordt gemaakt.

Groningen Onderwijsstad
De verkiezing Leerkracht Onderwijsstad 2015 is een initiatief van het onderwijsveld en de gemeente Groningen. Studenten van de Hanzehogeschool organiseren de verkiezing.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden