Marieke Tienstra winnaar sportstimuleringsprijs 2016

Marieke Tienstra winnaar sportstimuleringsprijs 2016 .
Foto: Gemeente Groningen

Zwemster Marieke Tienstra uit Groningen is winnares van de sportstimuleringsprijs 2016. Het 17-jarige zwemtalent ontving de aanmoedigingsprijs donderdagavond uit handen van sportwethouder Paul de Rook.

Tienstra presteert zowel nationaal als internationaal heel goed. In 2016 werd ze onder meer Nederlands kampioen senioren op de korte baan op de 400 meter wisselslag, Nederlands kampioen bij de jeugd op de lange baan 5000 meter, zwom ze een limiet voor de Wereld Jeugd Kampioenschappen open water en plaatste ze zich voor de Europese Jeugd Kampioenschappen Hongarije 2016.

De sportstimuleringsprijs is een aanmoedigingsprijs voor jonge sporttalenten die in de stad wonen of trainen. De prijs wordt sinds 1991 uitgereikt en bestaat uit een bronzen beeld van Jan Steen en een geldbedrag van 1250 euro.

Overige genomineerden

Andere genomineerden voor de sportstimuleringsprijs waren dammer Wouter Wolff en atlete Jorinde van Klinken.

Sportpenningen

Naast de sportstimuleringsprijs werden ook elf gemeentelijke sportpenningen uitgereikt. Negen daarvan gaan naar individuele sporters en sportteams die een goede prestatie op nationaal of internationaal niveau hebben geleverd in 2016.

De andere twee sportpenningen zijn uitgereikt aan het SchermCentrum Noord en Stichting Kelderwerk.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden