Drie genomineerde jonge sporttalenten voor Sportstimuleringsprijs 2016

Foto: Publiek Domein

De drie sporttalenten zwemster Marieke Tienstra, atletiekster Jorinde van Klinken en dammer Wouter Wolff zijn genomineerd voor de Sportstimuleringsprijs 2016.

De Sportstimuleringsprijs en sportpenningen worden donderdag 2 februari uitgereikt op donderdag 2 februari door wethouder Paul de Rook in de Bovenkamer van Groningen.

De sportstimuleringsprijs voor jong sporttalent bestaat sinds 1991. De prijs is een bronzen beeld van Jan Steen en een geldbedrag van 1250 euro.

De gemeente vindt het belangrijk om sporters die in de stad wonen of trainen te waarderen voor hun prestaties en jonge talenten aan te moedigen. Ook hecht de gemeente eraan om mensen en organisaties te waarderen voor wat ze doen voor de breedtesport.

Genomineerden

  • Marieke Tienstra

Zwemster Marieke Tienstra traint bij RTC-KNZB te Drachten in het trainingscentrum van de bond, haar thuis vereniging is TriVia Groningen. Marieke combineert haar drukke trainingsschema met school (VWO). Op het NK 2016 in Hoofddorp werd ze onder meer Nederlands Kampioen senioren op de 400 meter wisselslag. Daarnaast werd ze in 2016 geplaatst voor de Europese Jeugd Kampioenschappen in Hongarije.

  • Jorinde van Klinken

De 16-jarige Jorinde van Klinken zit in het examenjaar van het VWO en heeft zich toegespitst op kogelstoten, discuswerpen en kogelslingeren. Het afgelopen jaar heeft ze grote sprongen gemaakt in haar prestaties. Zo heeft ze haar afstanden op alle onderdelen weten te vergroten en is ze op de ranglijsten voor Kogelstoten 3kg en Discuswerpen 1kg omhoog geklommen.

  • Wouter Wolff

Wouter Wolff is een groot talent in de damsport. Wolff breekt sinds dit jaar door op internationaal niveau. Wouter traint naast school ongeveer 20 tot 30 uur per week en is Nationaal Talent (NT). Dit is een topsportprogramma dat mede wordt gefinancierd door het NOC/NSF. Wouter wil in de toekomst wereldkampioen dammen worden bij de volwassenen.

Sportpenningen

Naast de sportstimuleringsprijs reikt wethouder Paul de Rook donderdag ook 11 gemeentelijke sportpenningen uit. Zeven daarvan gaan naar individuele sporters en 2 naar sportteams die een goede prestatie op nationaal of internationaal niveau hebben geleverd in 2016.

De overige twee sportpenningen zijn de sportpenningen voor de breedtesport. Het college heeft besloten dit jaar twee penningen voor de breedtesport uit te reiken aan Vereniging Schermcentrum Noord en Stichting Kelderwerk.

SchermCentrum Noord wil door middel van de schermsport een sportieve bijdrage leveren om jongeren weerbaarder, zelfredzamer en zelfbewuster te maken. Om de relatief onbekende sport op de kaart van Groningen te zetten heeft SCN afgelopen jaar zeer veel (basis)scholen in Groningen bezocht om schermlessen te geven aan kinderen. Daarnaast heeft SCN verschillende toernooien georganiseerd waaronder het eerste Internationale Martini Open toernooi voor recreatieve schermers. En doet SCN mee aan programma’s als de Koningspelen en Special Heroes waarvoor zij diverse clinics heeft verzorgd en nog gaat verzorgen in 2017.

Stichting Kelderwerk probeert door haar activiteiten, meer mensen tot bewegen te stimuleren en tot elkaar te brengen door samen te sporten, te werken en te ontspannen. Kelderwerk biedt mensen de gelegenheid zich persoonlijk te ontwikkelen en te verbeteren. Ze maken werk van bewegen (voor de vele deelnemers aan de trainingen en activiteiten) en ze maken van bewegen werk (voor de vele vrijwilligers en herintreders).

Het werkleertraject van de stichting is gericht op sociale activering en is gericht op participatie en toegankelijkheid. Eén van de doelstellingen van de stichting op de langere termijn is om in samenwerking met andere welzijnsinstellingen een bijdrage te leveren aan de sociale integratie en ondersteuning van kwetsbare groepen uit onze samenleving.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden