Wijkinformatiemarkt ‘Lang zult u wonen’

Foto: Google Maps

De gemeente Groningen organiseert donderdag 2 februari de derde wijk-informatiemarkt in het kader van de campagne ‘Lang zult u wonen’.

Langer zelfstandig

Veel Stadjers zijn tevreden met hun woning en hun woonomgeving. Ouderen blijven daardoor gemiddeld langer zelfstandig wonen. Maar in de praktijk wachten de meesten onnodig, soms onverantwoord lang, met het ‘levensloopbestendig’ maken van hun huis. De gemeente Groningen is daarom gestart met de campagne Lang zult u wonen.

Wijkinformatiemarkten

De markt aan het Gedempte Zuiderdiep is de derde in een reeks van 11 wijkinformatiemarkten in de gemeente Groningen. De meerjarige Lang zult u wonen campagne is erop gericht om ouderen zo lang mogelijk veilig en comfortabel in hun eigen huis te laten wonen. De aanpak is gebaseerd op positieve ervaringen in andere gemeenten.

Levensloopbestendig

Op deze markt worden ouderen geïnformeerd door adviseurs van Lang zult u wonen en het WIJ-team hoe zij hun huis veiliger, comfortabeler en levensloopbestendig kunnen maken.

Lokale bedrijven zoals de installateur, de aannemer en leveranciers demonstreren producten en bezoekers kunnen deze uitproberen. Van post-opvangbakje tot inloopdouche, alles wat er mogelijk is zelfs op het gebied van huisautomatisering wordt getoond.

Bovendien is er aandacht voor het wonen met (beginnende) dementie en worden er workshops gegeven.

Gratis advies aan huis

Naast de wijkinformatiemarkten gaat de gemeente ook met informatie en persoonlijk advies huiseigenaren stimuleren hun woning zodanig aan te passen dat ze er lang kunnen blijven wonen. Via de website langzultuwonen.nl/groningen kan hiervoor een afspraak worden gemaakt met een adviseur van Lang zult u wonen voor een gratis advies aan huis.

De wijkinformatiemarkt is van 16.00 uur tot 20.00 uur.

Locatie: Gebouw gemeente Groningen aan het Gedempte Zuiderdiep 98.

Voor meer informatie: langzultuwonen.nl/groningen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden