Gemeente Groningen en Menzis zetten zich in voor gezondheid van alle Stadjers

Foto: Publiek Domein

Een samenwerkingsovereenkomst voor de komende drie jaar werd woensdag 11 januari ondertekend door wethouder Ton Schroor van de gemeente Groningen en Barbara de Greef van Menzis. Beide partijen hebben, vanuit hun eigen verantwoordelijkheid, een belangrijke rol in het organiseren van de zorg voor alle Stadjers.

De gemeente en Menzis streven ernaar om mensen een gezonde leefstijl te stimuleren. Samen willen ze ervoor zorgen dat mensen, ongeacht eventuele (gezondheids)problemen meedoen en meetellen in onze samenleving.

Lokale werkagenda

Via de zogenaamde lokale werkagenda richten gemeente en Menzis zich met name op de thema’s positieve gezondheid en leefkracht. De projecten richten zich met name op sociale minima, kwetsbare ouderen en mensen met een psychische kwetsbaarheid.

Samenwerking

Wethouder Ton Schroor: “Ik heb het college al meermalen verteld hoe uniek deze samenwerking is en dat wij geluk hebben met Menzis. We willen samen goede dingen doen voor alle Groningers.”

Barbara de Greef: “We weten elkaar niet alleen goed te vinden hier in Groningen, maar we realiseren ook echt concrete dingen met elkaar. Bijvoorbeeld het project waarin we werken aan een soepele overgang van jongeren die 18 worden en dus verantwoordelijk worden voor hun eigen zorgverzekering”.

Netwerk in de wijk

Een aftrap van een bijzonder project vond vrijdag 13 januari plaats in de Wijert in Groningen-Zuid. Daar werken gemeente en Menzis samen met zorgorganisaties én cliënten in de pilot Herstelondersteunend GGZ- netwerk.

Wijkbewoners die te maken hebben met een bepaalde psychiatrische aandoening werken via de pilot op een unieke manier zélf aan hun herstel. Daarbij worden ze ondersteund door een groep met vrienden, familie of buren en professionals.

Barbara de Greef: “Al vanaf het begin zijn hierbij ervaringsdeskundigen betrokken. Zowel in de voorbereiding van de pilot als in de begeleiding van bewoners hebben zij een taak. Dat is zeer waardevol gebleken!”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden