Erepenning voor Boer Dijkhuis

Foto: You Tube/ Beeldcitaat (Tom Tieman}

De heer T.F.K. (Thies) Dijkhuis, beter bekend als Boer Dijkhuis, heeft de Erepenning van de Stad Groningen gekregen.

Loco-burgemeester De Rook overhandigde zondag de erepenning direct na de première van de documentaire ‘De laatste boer van Euvelgunne’.

Waardering

Het college sprak waardering uit voor de niet aflatende inzet van Dijkhuis als vrijwillig beheerder en hoeder van de Hunzezone.

‘Dijkhuis zet zich al meer dan 40 jaar in voor behoud van het bijzondere landschap van de oude Hunzeloop, tussen de industriegebieden Euvelgunne en Eemspoort. Kenmerkend voor Dijkhuis is dat hij altijd constructief meedenkt. Hij overstijgt zijn eigen persoonlijke belang en bekijkt nut en noodzaak in een groter verband. Mede dankzij zijn adviezen over de waterhuishouding ter plaatse, werden plannen aangepast en verbeterd. Vanuit zijn onafhankelijke rol en vasthoudendheid heeft Boer Dijkhuis een uniek stukje Groningen voor de toekomst behouden’, aldus het college.

In 2012 werd hij ondermeer voor die verdienste benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

In een productie van de Stichting Beeldlijn legde filmmaker Tom Tieman het bijzondere levenswerk van Dijkhuis vast in de documentaire ‘De laatste boer van Euvelgunne’.

Erepenning van de Stad

De Erepenning van de Stad Groningen is in 1940 ingesteld ter gelegenheid van het 900-jarig bestaan van de stad Groningen en wordt toegekend wegens “uitnemende verdiensten aan de Groninger samenleving bewezen”.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden