Raadsleden doen boodschappen voor Stadse voedselbank

Foto: Gemeente Groningen

Leden van de gemeenteraad van Groningen en wethouder Mattias Gijsbertsen van Sociale Zaken doen donderdag 22 december om 11.00 uur boodschappen voor de voedselbank bij de Albert Heijn in de Oude Ebbingestraat.

Met deze actie sluiten de raadsleden zich aan bij de grote decemberactie van de vrijwilligers van alle voedselbanken in de provincie Groningen om de voorraden van de voedselbank aan te vullen.

De gemeenteraad hoopt met deze actie de Groningse samenleving aan te sporen zelf ook voedsel te geven en in te zamelen voor de voedselbank.

Armoedegrens

In Groningen maken ruim 600 alleenstaanden en gezinnen die onder de armoedegrens leven gebruik van de Stadse Voedselbank.

Voorraad

In december 2013 startte RTV Noord met een grote inzamelingsactie voor alle voedselbanken in de provincie. De acties waren een succes. Met de opbrengst was de Stadse voedselbank in staat gedurende drie tot vier maanden hun voorraad aan te vullen. De Voedselbank zegt absoluut niet zonder deze opbrengsten te kunnen.

Supermarkten

De omroep heeft echter besloten te stoppen met de actie. De vrijwilligers van de Voedselbanken in de provincie Groningen hebben de handen ineengeslagen en houden deze week in diverse supermarkten inzamelingsacties.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden