VGG stuurt brief aan Dijkhoff over bed, bad, brood

Foto: Google Maps

De Vereniging van Groninger Gemeenten (VGG) heeft maandag 5 december een brief gestuurd naar staatssecretaris Dijkhoff over de stukgelopen onderhandelingen over een akkoord voor de bed, bad, broodregeling.

Wethouder Ton Schroor (D66) van de gemeente Groningen doet namens de VGG in deze brief de oproep aan de staatssecretaris om nog voor de feestdagen een gezamenlijk akkoord te bereiken en de financiering voor de regeling te laten bestaan.

In Groningen worden tweehonderd mensen opgevangen. In zowel de stad als de provincie Groningen wil de VGG niet dat mensen zonder een dak boven hun hoofd slapen.

Het akkoord over de opvang in acht centra liep stuk doordat de staatssecretaris toestemming wilde geven voor een ‘sobere opvang’ voor uitgeprocedeerde asielzoekers, maar dan moeten de gemeenten verder afzien van eigen opvang. Hiermee wilden de gemeenten niet instemmen.

Bed-bad-broodregeling

De bed-bad-broodregeling is bedoeld voor uitgeprocedeerde asielzoekers van wie de aanvraag is afgewezen, maar die moeilijk zijn uit te zetten, door bijvoorbeeld het ontbreken van de juiste papieren of een land van herkomst dat niet meewerkt aan terugkeer.

De Tweede Kamer behandelt dinsdag drie moties over de bed-bad-broodregeling.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden