Wildvang, avond vol kunst, literatuur en muziek in CBK

Een nieuwe editie van Wildvang, een avond vol kunst, literatuur, muziek en eten, vindt zaterdag 10 december plaats in het Centrum Beeldende Kunst Groningen (CBK Groningen).

Wildvang

Wildvang is een jaarlijks multidisciplinair event in het CBK dat Groningse beeldende en literaire talenten ondersteunt in hun carrière. Bezoekers kunnen het talent ontdekken, er kennis mee te maken en netwerken.

Het event is opgebouwd rondom het Hendrik de Vriesstipendium, een aanmoedigingsprijs van de gemeente Groningen voor professionele, jonge kunstenaars, bedoeld voor de productie en presentatie van nieuw werk.

Line-up

In de line-up staan optredens van Roelie Vuitton, KIRA, bekend van De beste Singer-Songwriter, Pushin Wood Soundsystem, O, Kutjes, Edo de Vlieger, de Bruine Fruitschaal, Wendy Eggen en Luistervinkverzen.

Rosa Timmer & Peter Dicke presenteren de avond. Food & Drinks komen van Foodfellas en Fris & Rein.

Beeldend kunstenaars

Tijdens Wildvang maakt wethouder van cultuur Paul de Rook bekend welke twee beeldend kunstenaars dit jaar het Hendrik de Vriesstipendium winnen, een van de belangrijkste kunstprijzen in Groningen.

Genomineerd zijn: Rosa Everts, Lisa de Goey, Marthe van de Grift, Dennis Molema, Bert Scholten en Sander Wiersma. De winnaars krijgen een geldbedrag waarmee ze een nieuw kunstwerk kunnen realiseren.

In een tentoonstelling kun je die avond eerder werk van deze kunstenaars zien. De stipendiumwinnaars literatuur van vorig jaar, Sacha Landkroon en Marleen Nagtegaal presenteren tijdens Wildvang hun boek. Het gaat om het negende en tiende exemplaar dat binnen de Hendrik de Vriesreeks van Uitgeverij Passage verschijnt.

Hendrik de Vriesstipendium

Het Hendrik de Vriesstipendium is een eerbetoon aan de dichter en schilder Hendrik de Vries (1896-1989). Kunstenaars kunnen hiervoor een plan indienen, waarna een jury deze bekijkt, enkele van hen nomineert en twee namen voordraagt aan het college van B&W dat de prijs toekent.

Dit jaar bestaat de jury uit: Mieke van der Star (voorzitter), Lennard Dost, Barend van Heusden, Lambert Kamps, Mary Kemperink en Henrike Scholten.

Wildvang begint om 17.00 uur en duurt tot 22.00 uur. De toegang is gratis.

Locatie: CBK, Trompsingel 27 in Groningen.

Voor meer informatie, het complete programma en de timetable: www.cbkgroningen.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden