Vastgoedontwikkelaars tekenen voor Warmtenet Noordwest

Foto: De Redactie

De vastgoedontwikkelaars AMVEST en CBRE hebben woensdag een afnameovereenkomst met WarmteStad ondertekend voor aansluiting van drie flats aan de Planetenlaan in de Groninger wijk Paddepoel op het Warmtenet Noordwest van WarmteStad.

Daarmee zijn alle vijf Planetenflats aangesloten op het warmtenet, dat wordt gevoed door een duurzame geothermiebron. Het totaal aantal aangesloten woningequivalenten (het gemiddelde energieverbruik van één huishouden per jaar) komt hiermee op 3.631.

Lokale warmte

Het Warmtenet Noordwest levert op termijn duurzame, betaalbare en lokale warmte aan meer dan 10.000 huishoudens en bespaart daarmee jaarlijks 19.800 kiloton CO2. WarmteStad is momenteel met ruim 2.300 woningequivalenten in de offertefase.

Volgens wethouder Duurzaamheid Mattias Gijsbertsen is er zicht op nog duizenden potentiële aansluitingen in de stad. ‘Wij hebben er vertrouwen in dat – conform de business case – er 10.000 woningequivalenten in 2025 en 10.500 in 2030 zullen zijn aangesloten. In 2035 moet Groningen energieneutraal zijn. Aardwarmte gaat een belangrijke bijdrage hier aan leveren,’ aldus de wethouder.

Begin 2017 wordt gestart met de aanleg van de warmtebron en het bijbehorende netwerk. Het eerste deel van het netwerk wordt aangelegd op Zernike Campus. In tien jaar tijd moet het gehele netwerk gereed zijn en is het totaal van minimaal 10.500 woningequivalenten bereikt.

WarmteStad is een initiatief van Gemeente Groningen en Waterbedrijf Groningen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden