Publieksavonden over Oostwand tijdens Let’s Gro

Foto: Jan Buurma

Tijdens Let’s Gro zijn er twee publieksavonden over de oostwand Grote Markt.

De publieksavond op donderdag 10 november gaat over het nieuwe hotel en vrijdag 11 november over het hoekpand Grote Markt – Poelestraat.

Donderdag 10 november

Het publiek kan deze donderdag voor het eerst kennis maken met de eerste schetsen van architect Thomas Müller voor het nieuw te bouwen hotel tussen de Grote Markt en de Nieuwe Markt. WestCord Hotels vestigt zich in het middendeel van de nieuwe Oostwand, met op de begane grond een grand café. Het middendeel loopt tussen het pand van studentensociëteit Vindicat en de toekomstige Naberstraat. De bijeenkomst staat gepland tussen 20.00 uur – 22.00 uur in het Groninger Forum, Hereplein 73.

De varianten zijn vanaf 11 november ook zien op gemeente.groningen.nl/grote-markt-oostzijde.

Vrijdag 11 november

Op vrijdag 11 november kan meegepraat en gestemd worden over de architectonische invulling van het hoekpand (huidig Let’s Gro kantoor) aan de Oostwand in de huiskamer van de stad: de Grote Markt.

Voor deze locatie wordt een ontwikkelcompetitie gehouden, waaraan drie ontwikkelaars deelnemen: Mensenborgh, Nesk en PME/Vastgoud.

De ontwikkelaars presenteren hun plannen aan de hand van een presentatie, een maquette en informatiepanelen. Het publiek krijgt een even grote stem als de vakjury in de keuze voor de architectuur. Het college van burgemeester & wethouders neemt de beslissing over welk plan wordt uitgevoerd.

Publieksenquête

Het startsein voor de internetpublieksenquête, die een week duurt wordt gegeven op Let’s Gro.

De publieksenquête duurt tot en met 20 november. De maquette en de informatiepanelen van de ontwikkelaars zijn in deze periode te zien in het Informatiecentrum op de Grote Markt.

Deze publieksavond vindt plaats op vrijdag 11 november tussen 20.00 uur en 22.00 uur in het Groninger Forum, Hereplein 73. De avond van 11 november is ook live te volgen via ustream.tv/channel/groninger-forum-debat.

Stemmen kan via www.hoekpandgrotemarkt.nl vanaf vrijdagavond 11 november 22.00 uur. De uitslag wordt woensdag 23 november bekend gemaakt.

Let’s Gro, het inspiratiefestival over de toekomst van Groningen vindt dit jaar plaats van 9 tot en met 12 november.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden