Eénrichtingsverkeer op Herebrug

Foto: De Redactie

De gemeente Groningen organiseert donderdag 3 november een inloopbijeenkomst over de plannen voor het instellen van éénrichtingsverkeer voor gemotoriseerd verkeer op de Herebrug.

Dit betekent dat de rijrichting vanuit de binnenstad naar de Hereweg komt te vervallen. De gemeente wil het éénrichtingsverkeer medio 2017 instellen.

Het doel van het éénrichtingsverkeer op de Herebrug is om de doorstroming op de Stationsweg te bevorderen en het verkeer te spreiden. Daarnaast om het mogelijk te maken dat bussen sneller van het Hoofdstation naar het Zuiderdiep en v.v. kunnen rijden en om fietsers op de Herebrug meer ruimte te bieden.

Aanpassingen Binnenstad zuid

Om dit te realiseren komt er een nieuwe rijbaanindeling op de Herebrug waarbij de autorijbaan vervalt vanuit de binnenstad en er een bredere fietsstrook wordt aangelegd.

Verder wordt de rijrichting rondom de Parkeergarage Museum Centrum omgedraaid en komt er een ‘rechtsaffer’ vanaf de Heresingel richting de Oosterbrug.

Tijd en locatie:

De inloopbijeenkomst is op donderdag 3 november tussen 17.00 uur en 20.00 uur in de Remonstrantse Kerk aan de Coehoornsingel 14.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden