Lang zult u wonen-wijkinformatiemarkt in ’t Vinkhuys

Foto: Google Maps

De eerste ‘Lang zult u wonen’ wijkinformatiemarkt wordt zaterdag 29 oktober in ’t Vinkhuys in Vinkhuizen gehouden. De markt wordt om 11.00 uur geopend door wethouder Roeland van der Schaaf.

Veel Stadjers zijn heel tevreden met hun woning en hun woonomgeving. Daardoor blijven ouderen gemiddeld langer zelfstandig wonen. Ze zouden er meteen voor tekenen om nog vele jaren thuis te kunnen blijven wonen.

Uit de praktijk blijkt dat de meesten onnodig lang, soms onverantwoord lang wachten, met het ‘levensloopbestendig’ maken van hun huis. De gemeente Groningen is daarom gestart met de campagne ‘Lang zult u wonen‘.

Levensloopbestendig

Ouderen worden op deze Lang zult u wonen wijkinformatiemarkt geïnformeerd door adviseurs van ‘Lang zult u wonen’ en het WIJ-team hoe zij hun huis veiliger, comfortabeler en levensloopbestendig kunnen maken. Lokale bedrijven zoals de installateur, de aannemer en leveranciers demonstreren producten en bezoekers kunnen deze uitproberen. Van post-opvangbakje tot inloopdouche, alles wat er mogelijk is zelfs op het gebied van huisautomatisering wordt getoond. Daarnaast is er aandacht voor het wonen met (beginnende) dementie en worden er workshops gegeven.

Wijkinformatiemarkten

De markt in Vinkhuizen is de eerste in een reeks van 11 wijkinformatiemarkten in de gemeente Groningen. De meerjarige ‘Lang zult u wonen’ campagne is erop gericht om ouderen zo lang mogelijk veilig en comfortabel in hun eigen huis te laten wonen. De aanpak is gebaseerd op positieve ervaringen in andere gemeenten.

Gratis advies aan huis

Naast de wijkinformatiemarkten gaat de gemeente ook met informatie en persoonlijk advies huiseigenaren stimuleren hun woning zodanig aan te passen dat ze er lang kunnen blijven wonen.

Via de website langzultuwonen.nl/groningen kan hiervoor een afspraak worden gemaakt voor een gratis advies aan huis met een adviseur van Lang zult u wonen.

Locatie: ’t Vinkhuys aan de Diamantlaan 94 in Vinkhuizen.

Voor meer informatie kijk op langzultuwonen.nl/groningen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden