Debat in gemeenteraad over koopzondag Paddepoel en zorgverzekering minima

Foto: Gemeente Groningen

De koopzondag in Paddepoel en de collectieve zorgverzekering bij Menzis voor minima in de Stad zijn de twee grote onderwerpen waarover de Groningse gemeenteraad woensdag 26 oktober debatteert.

Andere onderwerpen zijn onder meer het SP-rapport over huren en het nieuwe drugsbeleid van de gemeente.

Koopzondag

In Paddepoel zouden ondernemers door verhuurders worden verplicht open te zijn op koopzondagen. Als dat niet gebeurt, volgen er boetes. Het CDA heeft over deze kwestie het college van burgemeester en wethouders vragen gesteld. Het college zegt dat verplicht open zijn nooit de bedoeling is geweest.

Premiekorting

De gemeente heeft over de collectieve zorgverzekering voor minima met zorgverzekeraar Menzis over gesproken. De gemeenteraad heeft eerder aangedrongen op verkenning van de mogelijkheden voor hogere premiekorting en het meeverzekeren van het verplichte eigen risico.

Het college heeft een en ander onderzocht en besloten de collectieve zorgverzekering voor minima (CZM) voor 2017 ongewijzigd in stand te houden.

Volkshuisvesting

Drie andere onderwerpen komen korter aan de orde: het rapport ‘Huren in Groningen’ van de SP-fractie, de nieuwe drugsnota van de gemeente met onder meer de regels rond het gedogen van de verkoop van softdrugs vanuit coffeeshops en het sluiten van drugspanden, en de inkoop van de jeugdhulp en de toekomst van de GGD.
De openbare raadsvergadering begint om 16.30 uur in het stadhuis op de Grote Markt en is ook online live te volgen en later terug te zien via www.groningen.nl/gemeenteraad.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden