Basisschool De Zaaier wint E-waste race

Foto: Google Maps

De leerlingen van groep 6 en 7 van basisschool De Zaaier hebben de E-waste race gewonnen. Van de zes deelnemende basisscholen in de stad verzamelden zij het meeste elektronisch en elektrisch afval in.

Deelnemende scholen

Leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 van zes basisscholen, de Nassauschool, de Anne Frankschool, De Heerdstee, De Zaaier, de Bisschop Bekkersschool en GBS de Triangel in de stad deden de afgelopen weken mee aan de E-waste race.

Ze haalden bij buurtbewoners elektronisch en elektrisch afval waarvan de onderdelen herbruikbaar zijn. Buurtbewoners konden hun elektronisch afval aanmelden op een website, waarna scholieren het kapotte elektronische afval zoals een citruspers, dvd-speler, of haardroger bij hen thuis ophaalden.

Henk Bos, algemeen directeur van afvalverwerker Virol reikt de prijs op vrijdag 14 oktober uit aan de deelnemende leerlingen van de winnende basisschool De Zaaier. Dat doet hij samen met Gerrit Hagenauw van Stadsbeheer van de gemeente Groningen.

De leerlingen hebben een excursie naar Science Centrum Nemo in Amsterdam gewonnen.

E-waste race

De E-waste race is bedoeld als aansporing voor het apart aanbieden van elektronisch afval. In Nederland wordt twee derde van de totale hoeveelheid elektronisch afval niet gerecycled, omdat het afval niet apart wordt aangeboden. Zo gaan waardevolle materialen verloren voor hergebruik.

In Groningen is de E-waste race een initiatief van afvalverwerker Virol in samenwerking met Weee Nederland. De ingezamelde apparaten worden bij afvalverwerker Virol in Scheemda gesorteerd en gedemonteerd, waarna ze hun weg vervolgen in het recycling proces.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden