Ubbo Emmiussingel in Groningen krijgt regenboogpad

'Artist impression' van de Gemeente Groningen
Foto: Gemeente Groningen

De Ubbo Emmiussingel in Groningen krijgt een regenboogpad. Het college van B&W heeft ingestemd met de aanleg van het regenboogpad.

Het pad komt op het pleintje in de loop-/fietsroute tussen het hoofdstation en de binnenstad.

Het streven is om het regenboogpad nog vóór National Coming Out Day, op 11 oktober te realiseren. Het college vindt dit een mooie manier om te laten zien dat Groningen een stad is waar iedereen welkom is.

Het initiatief voor de aanleg van een regenboogzebrapad kwam van de jongerenorganisatie DWARS van GroenLinks.

De locatie is gekozen door de gemeente, samen met vertegenwoordigers van DWARS GroenLinks, het COC Groningen/Drenthe en de Stichting LGBT. Daarbij is ook de politie om advies gevraagd en zijn ervaringen van gemeenten die al een regenboogzebrapad hebben meegenomen.

© Gemeente Groningen
© Gemeente Groningen

De meest simpele oplossing, namelijk het verven van de witte vlakken in een bestaand zebrapad bleek juridisch nogal ingewikkeld, omdat daarmee de status van het zebrapad verdwijnt en er een verwarrende en mogelijk onveilige situatie ontstaat.

Vanuit het oogpunt van de verkeerveiligheid is ook het toeristische karakter van een regenboogzebrapad zwaar meegewogen. De verwachting is dat veel mensen het pad willen fotograferen of gewoon even stil willen staan bij de betekenis van het pad.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden