Ambtenaren van de gemeente groningen gaan serious gaming

Foto: CC BY-SA 3.0/von Bayo

Van maandag 23 tot en met donderdag 26 maart gaan medewerkers van de gemeente Groningen kennis maken met gaming, en vooral serious gaming. Dit is een onconventionele oplossing voor problemen in de vorm van een spel.

Ongeveer 50 game ontwikkelaars verplaatsen hun werkplek van de game-incubator Indietopia naar de Kreupelstraat

Indietopia is een organisatie die bedrijven in de noordelijke gaming industrie faciliteert en ondersteunt. Indietopia is gevestigd in het voormalige Springs-pand aan de Grote Markt. Daar hebben ongeveer 50 game ontwikkelaars een werkplek en werken er samen. Indietopia helpt hen met acquisitie, marketing en andere aspecten waar je als beginnend bedrijf niet meteen aan denkt.

Dialoog
Het doel van deze week is de ‘traditionele’ wereld van de ambtenarij te verbinden met de ‘hippe’ wereld van de game ontwikkelaars. Sociale problemen op het gebied van bijvoorbeeld zorg of schooluitval worden op een nieuwe, creatieve manier aangepakt. Indietopia en de gemeente Groningen willen vooral een dialoog starten tussen de twee sectoren om elkaar in de toekomst te helpen en hopelijk beter samen te werken.

Veranderen van gedrag
Wethouder Ton Schroor is enthousiast over het experiment: “Er zijn al mooie voorbeelden waarbij games worden ingezet bij het beïnvloeden en veranderen van ongewenst gedrag. Bovendien blijken games effectiever dan reclamecampagnes bij het veranderen van gedrag. Ik ben dus heel benieuwd wat deze samenwerking ons gaat opleveren.”

Lezingen en workshops
Tijdens deze week worden verschillende lezingen en workshops op het gebied van serious gaming gegeven. Eén van de sprekers is Hans Schnitzler, filosoof en auteur van ‘Het digitale proletariaat’.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden