Gemeente zoekt verhalen en foto’s voor boek over Grote Markt

Foto: Gemeente Groningen

De Gemeente Groningen is bezig een boek te maken over de Grote Markt, nu de herinrichting voor de nieuwe Grote Markt bijna klaar is.

In het boek komt veel geschiedenis, wetenswaardigheden en hoe de Grote Markt door de jaren heen was met veel foto’s, tekeningen en ander beeldmateriaal. Daarbij krijgt de huidige aanpak ook aandacht.

In het boek worden ook bijdragen van Stadjers en andere Groningers opgenomen. “Immers, het is ook hún Grote Markt”, aldus de gemeente.

Oproep

Daarom een oproep aan de inwoners: Heb je ooit iets gedenkwaardigs meegemaakt op de Grote Markt? Heb je er je lief om haar hand gevraagd? Stond je er de gepromoveerde FC toe te juichen? Zweefde je angstig hoog in een kermisattractie? Deed je op de rommelmarkt ooit je beste aankoop? Of heb je een ander interessant, spannend of sterk verhaal over de Grote Markt, wellicht overgeleverd door je (groot-)ouders?

Geïnteresseerde Stadjers worden verzocht hun Grote Markt-moment op te schrijven, in maximaal 100 woorden met een leuke passende foto of andere illustratie. De redactie van het boek maakt uit de inzendingen vervolgens een selectie. Wie weet wordt ‘jouw’ bijdrage opgenomen in het boek dat in december verschijnt. De inzendingen kunnen worden gestuurd naar: [email protected]. Dat kan tot en met 15 juni.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen