Nationale Dodenherdenking in Haren en Ten Boer

(Archief De Redactie)
(Archief De Redactie)
Foto: Gemeente Groningen

Tijdens de Nationale Herdenking zaterdag 4 mei in Ten Boer en Haren worden bij gedenkstenen en monumenten kransen en bloemen gelegd.

Om 18.45 uur is er een herdenkingsbijeenkomst in de Kloosterkerk in Ten Boer. Wethouder Mirjam Wijnja spreekt tijdens de herdenkingsbijeenkomst. Na de 2 minuten stilte legt de wethouder samen met raadslid Rita Pestman namens het gemeentebestuur een krans op het Dorpsplein in Ten Boer.

In Haren is Wethouder De Wrede aanwezig bij de herdenking bij de Dorpskerk. Zij legt namens het gemeentebestuur samen met raadslid Mariska Sloot een krans en spreekt na afloop van de 2 minuten stilte tijdens de bijeenkomst in de Hervormde Kerk in het centrum van Haren.

Op 4 mei wordt om 18.00 uur de nationale vlag halfstok gehangen. De vlag blijft halfstok tot zonsondergang. Bij zonsondergang wordt de vlag gestreken.

Nationale Dodenherdenking

Tijdens Nationale Dodenherdenking herdenken we allen de burgers en militairen, die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesmissies.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen