Extra maatregelen voor Noorderplantsoen en stadsstrand tegen overlast

Foto: Jan Buurma

De gemeente gaat meer maatregelen nemen om de overlast in het Noorderplantsoen en het stadsstrand komende zomer tegen te gaan. Zo worden de parkwachters al in het voorseizoen ingezet.

Diverse maatregelen werden als genomen in 2021 voor de toenemende overlast, zoals een alcoholverbod en stilte na 22.00 uur, een gedeeltelijk barbecueverbod, extra handhaving, meer toiletten en vuilnisbakken en gebiedsverboden voor stevige overlastgevers.

Vorige zomer kwamen er parkwachters bij in het Noorderplantsoen. Zij heten de bezoekers welkom en informeren hen over de geldende regels. Ook werd een deel van de loslooproute voor honden opgeheven.

In het voorseizoen ontving de gemeente ook vorig jaar veel klachten. Dit jaar worden naast de bestaande maatregelen parkwachters in een eerder stadium ingezet. Ook worden de lichtgevende tekstkarren met informatie vaker ingezet. Daarnaast worden de banden met het Keibestuur en studentenverenigingen verder aangehaald, zodat ook nieuwe studenten bekend zijn met de regels van het Noorderplantsoen en stadsstrand.

Dit jaar wordt ook een hek voor de vlonder bij DOT deze zomer in gebruik genomen. Het hek gaat om 22.00 uur dicht en wordt in de ochtend weer op tijd geopend voor de vroege zwemmers. Ook wordt met omwonenden gekeken welke maatregelen nodig zijn om overlast te beperken. Het gaat daarbij onder andere om verlichting en het plaatsen of verwijderen van bankjes.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen