Escape Caravan tourt door Groningen voor aanpak van laaggeletterdheid

Foto: Gemeente Groningen

Deze week tourt de Escape Caravan door Groningen. Deze caravan reist door de stad om aandacht te vragen voor de aanpak van laaggeletterdheid.

In Nederland zijn 2,5 miljoen mensen die moeite hebben met basisvaardigheden zoals lezen, schrijven en/of rekenen. In de gemeente Groningen gaat het om 12% van de inwoners, dat is 1 op de 8 mensen. Laaggeletterdheid heeft veel invloed op het dagelijks leven.

De Escape caravan is onderdeel van de regionale Week van Taal. Medewerkers van de gemeente Groningen, de provincie, het UWV, de GGD en UMCG kunnen de caravan bezoeken en proberen te ontsnappen. Door verschillende uitdagingen aan te gaan kunnen ze ervaren hoe het voelt om moeite te hebben met basisvaardigheden. Rondom de caravan zijn professionals en taalambassadeurs aanwezig om vragen te beantwoorden en informatie te geven.

Het doel van een bezoek aan de Escape Caravan is medewerkers van de organisaties laten ervaren en laten zien dat iedereen kan bijdragen aan de aanpak van laaggeletterdheid.

Dinsdag gaven wethouder Carine Bloemhoff en gemeentesecretaris Christien Bronda het startsein. Daarna probeerden ze uit de Escape Caravan te ontsnappen.

Gemeentesecretaris Christien Bronda mocht samen met wethouder Carine Bloemhoff en Young Professional Onno Haagsma als een van de eerste medewerkers van de gemeente Groningen de Escape Caravan in vanmiddag.

“Hoe vaak we een tekst ook lazen, begrijpen lukte niet”, zegt de wethouder. “Dan pas begrijp je wat voor hulp iemand nodig heeft die laaggeletterd is. Zonder tips van de spelleider waren we er niet uitgekomen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen