Inwoners en organisaties kunnen woensdag inspreken over plannen Stadshavens

Impressie Stadhavens langs Eemskanaal
Impressie Stadhavens langs Eemskanaal
Foto: Gemeente Groningen

Inwoners en organisaties kunnen woensdag 17 april tijdens een speciale inspreeksessie vertellen wat ze van de plannen vinden voor de nieuwe woonwijk Stadshavens rond het Eemskanaal, tussen het Damsterdiep en de Sontweg.

3.300 woningen

De nieuwe woonwijk Stadshavens moet een groene, stedelijke wijk worden met in totaal 3.300 woningen, 33.000 m² commerciële en maatschappelijke bedrijfsruimte en een Havenpark. Om plaats te maken voor de nieuwbouw verdwijnt het bedrijven- en industrieterrein langs het Eemskanaal.

Raadsvoorstel

Het college van B&W heeft het raadsvoorstel ‘Gewijzigde vaststelling wijzigingsbesluit Omgevingsplan 1 gemeente Groningen (Stadshavens)’ gemaakt voor de gemeenteraad. Daarover stemt de gemeenteraad op 15 mei.

Zienswijzen

De gemeente vroeg inwoners en organisaties konden eerder dit jaar al via zogeheten zienswijzen vertellen wat van het omgevingsplan vonden. De gemeente ontving zo’n 34 reacties. Die hebben niet tot wijzigingen in het omgevingsplan geleid.

Aanmelden

De inspreeksessie is tussen 21.00 en 22.00 uur in de raadzaal van het stadhuis. Insprekers dienen zich van tevoren aanmelden bij de griffie van de gemeenteraad, via [email protected] of telefonisch via 050-367 77 02. Deze openbare sessie van de raad wordt live gestreamd op de website van de gemeenteraad: gemeenteraad.groningen.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen