Groningen zoekt nieuwe kinderburgemeester

Ise (links) en Jorn (rechts) met burgemeester Koen Schuiling.
Ise (links) en Jorn (rechts) met burgemeester Koen Schuiling.
Foto: Gemeente Groningen

Alhoewel kinderburgemeester Jorn nog volop aan het werk is, staat de gemeente Groningen in de startblokken om een nieuwe loco- en kinderburgemeester te vinden. De gemeente zoekt een kinderburgemeester voor de periode september 2024 tot en met augustus 2025. Kinderen die wonen in de gemeente Groningen en in groep 6 en 7 van de basisschool zitten, kunnen zich tot 22 mei 2024 aanmelden.

Wat gaat de nieuwe kinderburgemeester doen?

De kinderburgemeester en locoburgemeester gaan mee met de burgemeester of wethouder naar belangrijke afspraken, zoals het ontvangen van Sinterklaas, een sportevenement openen of een prijs uitreiken. Ook mag de kinderburgemeester zelf een activiteit organiseren om zo zijn/haar verkiezingsbelofte waar te maken.

Kinderburgemeester Jorn gaat op 30 april aanstaande met zijn ‘rijdende sportbus’ vol sportmateriaal op pad door verschillende wijken. De loco-kinderburgemeester vervangt de kinderburgemeester wanneer deze niet kan.

De nieuwe kinderburgemeester wordt de 7e op rij in de gemeente Groningen. De kinderburgemeester is een initiatief van de gemeente Groningen om kinderen na te laten denken en mee te laten praten over wat zij belangrijk vinden in de gemeente.

Aanmelden

Kinderen uit groep 6 en 7 van basisscholen in Groningen kunnen zich door middel van een vlog aanmelden als kandidaat. Meer informatie staat op de website gemeente.groningen.nl/kinderburgemeester.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen