Wethouder Klimaatadaptatie Wijnja plant één van de 900 bomen in plangebied Meerstad

Foto: Ronnie Zeemering

Aan de Meerstadlaan plantte wethouder Klimaatadaptatie Mirjam Wijnja één van 900 nieuwe bomen voo plangebied Meerstad. Het merendeel van de 900 nieuwe bomen komt langs de Meerstadlaan.

Het planten van deze 900 bomen is een startsein voor het waarmaken van de grote groenambitie voor het gebied. Hier komen de komende jaren niet alleen duizenden nieuwe woningen maar ook duizenden nieuwe bomen. Daarnaast wordt zoveel mogelijk bestaand groen behouden.

“Ik ben heel blij dat we 900 bomen gaan planten in plangebied Meerstad, aldus wethouder Wijnja. “Het bestaande groen in het plangebied is waardevol en verdient het om zo goed mogelijk een plek te krijgen in de toekomstige woongebieden. Naast dit bestaande groen wordt er ook groen bijgeplant, vooruitlopend op de bouw van woningen en voorzieningen”.

Plangebied Meerstad wordt een mooie plek om te wonen, te werken en te recreëren met de stad Groningen naast de deur. En daar hoort veel groen bij. De komende jaren werkt Bureau Meerstad aan de ontwikkeling van twee grote nieuwe woongebieden: langs het Eemskanaal en rond de Grunoplas. In en rond beide woongebieden komt veel groen en in het plangebied een uitgebreide ecologische groenstructuur.

Kijk voor meer informatie over toekomstige ontwikkelingen van plangebied Meerstad op www.toekomstmeerstad.eu.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen