Voorrangssituaties veranderen op verschillende locaties in stad

Fietsers krijgen aparte strook op Overwinningsplein.
Fietsers krijgen aparte strook op Overwinningsplein.
Foto: via Gemeente Groningen

Op verschillende locaties in de stad Groningen worden verkeersmaatregelen genomen en veranderen voorrangssituaties vanwege Operatie Ring Zuid.

Verkeersmaatregelen Overwinningsplein

Vanwege Operatie Ring Zuid wijzigen we De voorrangssituatie voor fietsers op het Overwinningsplein wordt gewijzigd, meldt de gemeente. Fietsers krijgen een aparte strook om zich voor het verkeerslicht op te stellen. Op deze manier krijgen fietsers vanuit alle richtingen tegelijk groen licht om over te steken. De werkzaamheden zijn van dinsdag 5 maart tot en met donderdag 7 maart, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Voorrangssituatie Plantsoenbrug

De voorrangssituatie op de Plantsoenbrug tussen de Westersingel en het Noorderplantsoen verandert tijdelijk. Weggebruikers komend vanaf de Noorderhaven Noordzijde moeten tijdelijk voorrang verlenen aan verkeer komend vanaf de Westersingel. De werkzaamheden hiervoor worden uitgevoerd op donderdag 7 maart na 21.00 uur.

Voorrangssituatie rotonde Hoendiep / Eendrachtskade

Op de rotonde bij de Abel Tasmanbrug verandert de voorrangssituatie ook tijdelijkn. Weggebruikers komend vanaf de Eendrachtskade Noordzijde moeten in deze tijdelijke situatie voorrang verlenen aan verkeer komend vanaf het Hoendiep. Voor de verkeersveiligheid wordt het fietspad vanuit de Zeeheldenbuurt tijdelijk afgesloten. De werkzaamheden hiervoor worden uitgevoerd op donderdag 7 maart na 21.00 uur.

Deze wijziging behoort tot een breed pakket aan maatregelen om de bus op tijd te laten rijden tijdens Operatie Ring Zuid. Dit duurt van 22 maart tot en met 2 september. Er worden dan werkzaamheden uitgevoerd om het nieuwe Julianaplein en de verdiepte ligging van de zuidelijke ringweg aan te sluiten op de bestaande wegen. In deze periode wordt ernstige verkeershinder verwacht.

Deze maatregelen zijn volgens de gemeente om de bus op tijd te laten rijden tijdens Operatie Ring Zuid. Deze operatie, waarbij werkzaamheden worden uitgevoerd om het nieuwe Julianaplein en de verdiepte ligging aan te sluiten op de bestaande wegen duurt van 22 maart tot en met 2 september. In deze periode wordt ernstige verkeershinder verwacht.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen