Vernieuwing omgeving winkelcentrum Lewenborg

Foto: De Redactie

Voor de vernieuwing van de omgeving van winkelcentrum Lewenborg trekt de gemeente bijn 1,3 miljoen euro uit. Het doel is het plein in te richten met meer groen en zitgelegenheid, zodat het een hoogwaardige ontmoetingsplek wordt.

Het winkelcentrum Lewenborg is volgens de gemeente het hart van de wijk. “De openbare ruimte sluit echter niet meer aan bij de wensen van vandaag”, aldus de gemeente. Het is een stenig plein met weinig groen en weinig ruimte om elkaar te ontmoeten.

Bovendien is het winkelplein een hitte-eiland binnen een verder koele wijk. Op het plein is bijna geen schaduw en daarom worden plantvakken met twintig bomen geplaatst. Daarnaast komen er meer gelegenheden om te zitten en een speeltoestel voor de jonge kinderen.

Ook komt er een meer logische route voor fietsers en brommers, om langs het plein te rijden in plaats van er over heen. De toeritten van de parkeerpleinen worden versmald er er komen veiliger looproutes.

De werkzaamheden voor de vernieuwing van het overdekte winkelcentrum van Lewenborg is vorig jaar gestart, waarbij de buitenzijde van het
winkelcentrum meer open wordt en de puien naar boven zijn opgetrokken. De werkzaamheden worden dit voorjaar afgerond.

Het ontwerp voor het nieuwe winkelplein is onderdeel van de wijkvernieuwing Lewenborg en is tot stand gekomen op basis van wensen van bewoners en ondernemers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen