“Hoe gaat het met Lewenborg?” Raadsleden gaan woensdag in gesprek met wijkbewoners

Foto: De Redactie

“Hoe gaat het met Lewenborg?” Met deze vraag gaat de gemeenteraad naar Lewenborg om met wijkbewoners op woensdag 7 februari in het Dok te praten. “Wat gaat goed in Lewenborg? Wat moet beter?”, aldus de gemeente.

De inwoners van Lewenborg kunnen tijdens het wijkgesprek aangeven waar de gemeenteraad aandacht voor moet hebben. Het is voor raadsleden als volksvertegenwoordigers belangrijk te weten wat er leeft en speelt in de wijken en dorpen van Groningen.

Het kan overal over gaan; over de leefomgeving, wonen, veiligheid, sociale contacten, inkomen en werk, jeugd en onderwijs, over alles wat de raadsleden volgens de inwoners van Lewenborg moeten weten over de wijk.

Tegen armoede

Achtergrond van het wijkgesprek in Lewenborg is de wijkvernieuwing in die wijk. Onder de naam ‘Lewenborg leeft!’ investeert de gemeente extra in Lewenborg om de leefbaarheid te verbeteren. De grote thema’s bij die wijkvernieuwing zijn ‘Iedereen doet mee’, ‘Samen tegen armoede’, ‘Opvoeden en opgroeien’, ‘Oude worden in de wijk’ en ‘Fijne, groene en duurzame wijk’. Ook over deze onderwerpen kan het gaan tijdens het wijkgesprek in Lewenborg. De gemeenteraad komtom vooral te luisteren naar de inwoners van Lewenborg

Het Wijkgesprek Lewenborg met inwoners en wijkbewoners is woensdag 7 februari van 19.30 tot 21.00 uur in wijkcentrum Het Dok, Kajuit 4. Inwoners zijn al welkom vanaf 19.00 uur en er is gelegenheid om na te praten met de raadsleden en de mede-wijkbewoners.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen