Meer fietsenstallingen bij P+R terreinen en bushaltes

Foto: Google Maps

De gemeente wil de bestaande fietsenstallingen en fietskluizen op de P+R terreinen Haren, Meerstad en Reitdiep uitbreiden, omdat het drukker wordt bij de fietsenstallingen. Ook wil het college bij vijf belangrijke bushaltes extra fietsenstallingen realiseren. Het gaat om een investering van 937 duizend euro.

Wethouder Philip Broeksma van Verkeer en Vervoer: ‘We zien dat steeds meer mensen de fiets gebruiken vanaf een P+R terrein bijvoorbeeld richting de binnenstad. We zien daardoor ook dat de stallingscapaciteit onvoldoende is, vandaar dat er extra fietsenrekken en fietskluizen bijkomen.’ Met de uitbreiding van de stallingen met zo’n 250 overdekte fietsrekken en 20 fietskluizen op de P+R terreinen Haren, Meerstad en Reitdiep is er ook in de toekomst voldoende ruimte voor gebruikers van de P+R terreinen om hun fiets te stallen.

Meer fietsenstallingen bij bushaltes

Ook bij vijf bushaltes, vooral langs drukke Hoogwaardig Openbaar Vervoer-routes, is behoefte aan (extra) ruimte om de fiets te stallen. Het gaat om de bushaltes Verzetstrijderslaan en Paterswoldseweg langs de Peizerbaan, Van Ketwich Verschuurlaan, Zaagmuldersweg en Sontplein. In totaal gaat het om zo’n 180 extra stallingen.
De belangrijkste uitbreiding is bij de drukke halte Verzetstrijderslaan. Plan is om hier een overdekte fietsenstalling te realiseren met zo’n 150 plekken.

Het plaatsen van nieuwe of het uitbreiden van bestaande fietsenstallingen gebeurt in overleg met omwonenden, meldt de gemeente. De uitvoering van de uitbreiding is gepland voor volgend jaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen