Invoering reclamebelasting gaat door

Foto: De Redactie

De invoering van reclamebelasting gaat door. Woensdagmiddag stemde de gemeenteraad van Groningen in met de invoering.

Ondanks opnieuw een stevig debat over de invoering, waarbij de oppositie met twee amendementen en een motie van afkeuring kwam, stemde een meerderheid voor het voorstel.

De oppositie probeerde het onderwerp van de agenda te krijgen, omdat niet iedereen op de hoogte zou zijn over de invoering. Dorpshuizen zouden volgens de raad nog een brandbrief hebben gestuurd. De coalitie ging hiermee niet akkoord.

Vervolgens werden twee amendementen ingediend, waarvan één het plan bevatte om terug te gaan naar de tekentafel en in het tweede plan uitzonderingen gemaakt werden voor onder andere scholen en ziekenhuizen. Beide plannen werden weggestemd.

Een motie van afkeuring tegen de wethouder over het gevoerde beleid, een zwaar middel, kreeg geen meerderheid. De motie werd ingediend door Stadspartij 100% voor Groningen, D66, VVD, Student & Stad, Partij voor het Noorden en de PVV. Volgens de oppositie was er onvoldoende overleg en informatie geweest met de bedrijven en instellingen die te maken krijgen met de reclamebelasting. Deze nieuwe vorm van belasting moet de hoeveelheid reclame en verrommeling op straat terugdringen.

Uiteindelijk werd met de invoering ingestemd met 24 stemmen voor en 20 stemmen tegen het voorstel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen