Opnieuw dorpsgesprekken over aardbevingen in Ten Boer, Ten Post en Woltersum

Foto: De Redactie

De gemeenteraad van Groningen wil opnieuw met inwoners in het aardbevingsgebied in gesprek. De gaskraan is zo goed als dicht, maar ondanks deze sluiting ervaren veel inwoners van de gemeente nog steeds de gevolgen van de gaswinning. De raadsleden willen luisteren naar hun ervaringen met schadeafhandeling en versterking.

Drie jaar geleden voerde de gemeenteraad de eerste dorpsgesprekken met inwoners van het aardbevingsgebied. Nu wil de raad wil dat opnieuw in Ten Boer, Ten Post en Woltersum doen, omdat er nog veel te bespreken is.

Nij Begun

Veel inwoners zitten nog met de schadeafhandeling. De versterkingsoperatie is in volle gang en nog lang niet voorbij. Na de Parlementaire Enquête Gaswinning in Groningen zijn met het project ‘Nij Begun’ maatregelen van het Rijk genomen om de ereschuld aan Groningen in te lossen. Daarnaast bepreekt de gemeenteraad binnenkort de nieuwste plannen voor de versterking van huizen in de gemeente Groningen.

Volksvertegenwoordigers

De raad wil vooral goed luisteren naar de ervaringen en verhalen van de inwoners in het aardbevingsgebied over schadeafhandeling, versterking en ook dorpsvernieuwing. Hoewel de mogelijkheden van de raad beperkt zijn, willen de raadsleden er alles aan doen om als volksvertegenwoordigers op te komen voor de belangen van de inwoners richting gemeentebestuur, NCG, IMG en Rijk.

Data dorpsgesprekken

  • Donderdag 9 november in Ten Boer – 20.00-22.00 uur (inloop 19.45 uur) – ontmoetingscentrum Buurhoes, Gaykingastraat 17;
  • Donderdag 30 november in Ten Post – 20.00-21.30 uur (inloop 19.45 uur) – dorpshuis Ten Post, B. Kuiperweg 11;
  • Donderdag 7 december in Woltersum – 20.00-21.30 uur (inloop 19.45 uur) – dorpshuis De Bongerd, Dobbestraat 17.

De inwoners van het aardbevingsgebied (de oude gemeente Ten Boer) zijn door de raad per post uitgenodigd. Inwoners kunnen zich bij de griffie van de gemeenteraad opgeven voor 1 van de dorpsgesprekken (050 3767702 of [email protected]). Inwoners kunnen ook zonder aanmelden binnenlopen.

Gebiedsregisseurs

Raadsleden hebben geen invloed op individuele gevallen en kunnen niet op antwoorden op specifieke vragen. Daarvoor kunnen inwoners altijd terecht bij de gebiedsregisseurs van het team Versterken en Vernieuwen van de gemeente.

De dorpsgesprekken zijn niet bedoeld als informatiebijeenkomsten, maar bedoeld voor de raadsleden om te luisteren en algemene signalen te verzamelen om bij de juiste instanties aan te kaarten.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen