Michi-Noeki officieel geopend aan Wielewaalplein

25 sep 2023, 10:45 Gemeente
img 20230921 175104
Vrijdagmiddag werd de Michi-Noeki, op de kruising van de Zaagmuldersweg en de Vinkenstraat bij het Wielewaalplein in de Oosterparkwijk officieel geopend.
Het is de nieuwe ontmoetingsplek voor de buurt, waar Oosterparkers naartoe kunnen voor een kop koffie, een gesprek met mensen uit de buurt of naar het toilet kunnen.
“Ik ben er trots op dat de eerste Michi-Noeki in Nederland in onze gemeente staat, aldus wethouder Carine Bloemhoff. “Ik ben er van overtuigd dat de inwoners van de Oosterparkwijk dit een prettige plek vinden, waar jong en oud elkaar kunnen treffen. De komst van de Michi-Noeki zorgt ervoor dat de Oosterparkwijk een nog fijnere wijk wordt om in te wonen”.
Na de officiële openingsceremonie konden belangstellenden de Michi-Noeki bekijken onder het genot van een hapje en een drankje.
Naast de Michi-Noeki komt nog kiosk. Daar zou eerst de tabaksspeciaalzaak van de familie Knollema in worden gevestigd. Toen deze verhuizing niet door bleek te gaan, werd een prijsvraag uitgeschreven voor de invulling van het tweede gebouw. Die prijsvraag werd gewonnen door Vishandel ‘Moi Eem!’ gaan beginnen. De viszaak opent eind dit jaar.