Mountainbike Skillspark in Meerstad officieel geopend

Foto: © Geert van Duinen via Gemeente Groningen

Het Mountainbike Skillspark in Meerstad werd afgelopen vrijdag officieel geopend door wethouder Inge Jongman van Sport.

Het Mountainbike Skillspark Meerstad heeft een uitdagend parcours met hoogteverschillen, haarspeldbochten en andere obstakels. Zowel de beginner als de gevorderde mountainbiker kan gebruik maken van het park.

Lange weg

In 2020 werd een intentieverklaring ondertekend door de initiatiefnemers, Bureau Meerstad en de gemeente Groningen voor het ontwikkelen van een Mountainbike Skillspark in Meerstad. Het Skillspark is onderdeel van de ontwikkeling van het gebied tussen Driebond en Meerstad, dat in de toekomst een nieuw woon-, werk- en leefgebied wordt. Het Skillspark is aangelegd tussen de Driebondsweg en de nieuw aangelegde Meerstadlaan naar Meerstad (vlakbij de P+R Meerstad).

Nationale sportweek

Het Skillspark is geopend tijdens de openingsdag van de 20e editie van de Nationale Sportweek., waarbij iedereen kan kennis maken met (nieuwe) sporten.. Tijdens de sportweek zetten vele sportverenigingen, sportclubs, sportbonden, bedrijven, het onderwijs en andere sportaanbieders hun deuren open, organiseren clinics, toernooien en demonstraties.

De Nationale Sportweek in Groningen vindt plaats ot en met zondag 24 september 2023.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen