Vishandel 'Moi Eem!' krijgt meeste stemmen; uitslag bekend

03 aug 2023, 9:15 Gemeente
michi noeki 1
Vishandel 'Moi Eem!' heeft de meeste stemmen gekregen om een zaak te starten in het gebouw naast de Michi-Noeki in de Oosterparkwijk. Dat heeft de gemeente Groningen woensdagmiddag bekend gemaakt.
Inwoners van de Oosterparkwijk konden zelf stemmen welke invulling ze wilden voor het gebouw. De gemeente schreef hiervoor een prijsvraag uit, waarbij de keuze was tussen vishandel ‘Moi eem!’ en gemakswinkel CIGO.
In totaal werd er 'bijna 1.100 keer gestemd en met een ruime meerderheid werd gekozen voor ‘Moi Eem!’ Dit is een initiatief van Judith Elzer en Wim Meeuwesen, die op de kruising van de Zaagmuldersweg en de Vinkenstraat, midden in de Oosterparkwijk, hun zaak gaan starten.
Wim en Judith zijn volgens de gemeente ontzettend blij met de uitslag: “Moi Eem! wordt een laagdrempelige zaak waar iedereen welkom is. We willen graag een zo breed mogelijk publiek aanspreken, van arm tot rijk, jong en oud, van viseters tot vegetariërs. Daarom zullen we ook een gevarieerd aanbod van lekkerbekjes, kibbeling, haring en dagverse vegetarische soepen op de kaart hebben staan. Wij willen een sfeervolle plek creëren waar je voor deze lekkernijen terechtkunt. En waar je tegelijkertijd ons én je buurtgenoten ontmoet voor een gezellig praatje en een luisterend oor.”
Het is nog niet bekend wanneer de zaak opent. De plek moet eerst gebruiksklaar en ingericht worden.