Roze Zaterdag keert volgend jaar terug naar Groningen

Foto: De Redactie

Roze Zaterdag 2024 wordt in de gemeente Groningen gehouden op zaterdag 22 juni. Wethouder diversiteit Manouska Molema van de gemeente Groningen ontvangt donderdag officieel de sleutel op het Stadhuis.

Het evenement richt zich op de emancipatie van LHBTI+’ers. ‘’Roze Zaterdag is de oudste pride van Nederland, het heeft daarmee een heel belangrijke historische waarde’ aldus voorzitter Mark Gils van het COC Groningen & Drenthe. In 2011 vond de Roze Zaterdag voor het laatst plaats in Groningen en trok het rond de 15.000 bezoekers vanuit het hele land”. Het evenement Roze Zaterdag bestaat sinds eind jaren zeventig en wordt traditioneel jaarlijks eind juni georganiseerd. Het evenement is ooit begonnen als een demonstratie en biedt hedendaags onder andere ruimte voor informatie, debat, feest, ontmoeting en zichtbaarheid ten bate van seksuele, sekse- en genderdiversiteit.

De sleutel werd officieel het afgelopen weekend overgedragen aan het bestuur van stichting Roze Zaterdag Groningen door Stichting Roze Zaterdag Goes, de stad waar de Roze Zaterdag 17 juni plaatsvond. De sleutel krijgt donderdag een mooie plek in het Stadhuis.

Het doel van de stichting is om dit hele jaar diverse activiteiten te organiseren waarin verbinding het centrale thema gaat zijn, en waarmee op positieve wijze belangrijke LHBTI+ thema’s een plek krijgen in zowel stad als provincie, met als eindevenement de Roze Zaterdag op 22 juni 2024.

Het evenement is op initiatief van het COC Groningen & Drenthe en Pride Groningen opnieuw naar Groningen gehaald, dit met ondersteuning vanuit de Provincie en Gemeente Groningen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen