Uitbetaling eerste energietoeslag 2023 eind april

Foto: Publiek Domein

De eerste uitbetaling van de energietoeslag 2023 vindt eind april plaats. Het gaat om een bedrag van 500 euro, meldt de gemeente.

In juli komt nieuwe landelijke wetgeving voor de energietoeslag van dit jaar. Gemeenten mogen nu nog niet het totaalbedrag van 1.300 euro uitkeren. Wél mogen ze nu al 500 euro van dit totaalbedrag uitkeren aan de inwoners die vorig jaar ook in aanmerking kwamen voor de energietoeslag.

Wethouder Eelco Eikenaar: ‘Inwoners ontvangen op deze manier op twee momenten een gedeelte van het bedrag. Deze spreiding kan helpend zijn bij de energiekosten die elke maand terugkomen.’ De rest van de uitbetaling voor de energietoeslag 2023 kan rond de zomer worden aangevraagd.

Inwoners die vorig jaar ook de energietoeslag kregen ontvangen eind april de 500 euro automatisch op hun rekening. Zij hoeven dus geen aanvraag te doen.

Nieuwe energietoeslag rond de zomer

Naar verwachting is in juli de nieuwe landelijke wetgeving voor de energietoeslag 2023 klaar. Dan weten gemeenten ook hoeveel geld inwoners met een laag inkomen kunnen krijgen. Rond de zomer is het voor inwoners mogelijk om deze toeslag aan te vragen. Inwoners waarvan de gemeente weet dat ze in 2023 ook een inkomen onder 120 procent van de bijstandsnorm hebben, ontvangen automatisch 800 euro rond de zomer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen