Noorderstationsstraat vanaf maandag twee maanden afgesloten

Foto: Google Maps

De Noorderstationsstraat in Groningen is vanaf maandag twee maanden afgesloten vanaf de Moesstraat tot de Nieuwe Ebbingestraat. De afsluiting duurt tot vrijdagmiddag 19 mei.

Tijdens de afsluiting wordt de Noorderstationsstraat geasfalteerd en opnieuw ingericht, meldt Groningen Bereikbaar. Ook worden kabels en leidingen vervangen.

De afsluiting geldt voor alle verkeer in beide richtingen. Voor auto’s, bussen, fietsers en voetgangers gelden deze periode omleidingen.

Bussen

Bussen kunnen deze twee maanden niet bij het station komen vanuit het centrum. Daarom komt er een tijdelijke bushalte op de Eikenlaan. Station Groningen Noord blijft bereikbaar vanaf de Eikenlaan. Auto’s kunnen hier bij het station komen om mensen af te zetten.

Omleidingen

Auto’s worden omgeleid via de Eikenlaan, de Asingastraat en de Bedumerweg. Fietsers en voetganger die van de Kastanjelaan naar de Nieuwe Ebbingestraat moeten, kunnen om via de Moesstraat en de Noorderbuitensingel. Fietsers en voetgangers die op Station Noord moeten zijn kunnen vanaf de Bedumerweg het beste via de Allersmastraat en de Heinsiusstraat en vanaf de Eikenlaan en de Asingastraat het beste via de Van Oldebarneveldlaan. De doorsteek onder het station blijft open.

De afsluiting is vanaf maandagochtend 20 maart om 7.00 uur tot vrijdagmiddag 19 mei om 16.00 uur.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen