Predicaat “Koninklijk” voor NNZ

Foto: Google Maps

De Noord Nederlandse Zakkenhandel (NNZ), gevestigd aan de Aarhusweg 1 heeft maandagmiddag de oorkonde behorende bij het predicaat Koninklijk uitgereikt gekregen door Commissaris van de Koning René Paas. Carine Bloemhoff, wethouder Economische Zaken van de gemeente, was daarbij eveneens aanwezig.

NNZ begon in 1922 als Noord Nederlandse Zakkenhandel N.V. in het pakhuis Libau aan de Hoge der A in Groningen. Via verschillende andere panden is het bedrijf sinds 2007 gevestigd aan de Aarhusweg 1 te Groningen.

Het bedrijf achter onder andere de jutezak van Sinterklaas richt zich in eerste instantie op de agrarische markt in Nederland. In de jaren 70 breidde het bedrijf zich uit met een vestiging in Zeeland en de eerste stap naar het buitenland vond plaats in 1972 met een verkoopkantoor en distributiemagazijn in Long-Eaton in Groot-Brittannië. In 1985 opende men een eigen verkoopkantoor in Roswell, Georgia en na de val van de Muur in 1989 vond er een verdere uitbreiding plaats in Oost-Europa.

“In de afgelopen jaren ontwikkelt NNZ zich tot een spil in het internationale netwerk van toeleveranciers, producten, verpakkers, distributeurs, universiteiten, onderzoeks-instituten, overheden en klanten”, aldus de gemeente.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen