CrossWise: De Nieuwe Poort een leer- en ervaringsplek voor noordelijke cultuur- en evenementensector

Foto: © Henk Tammens

Maandag tekenden SPOT en de gemeente Groningen samen met de onderwijsinstellingen Alfa-college, Noorderpoort, Hanzehogeschool en NHL Stenden voor een samenwerking onder de naam CrossWise.

CrossWise richt zich op samenwerking bij het opleiden van MBO- en HBO-studenten voor de noordelijke cultuur- en evenementensector. Studenten krijgen de kans de theorie te verbinden met de praktijk door samen te werken met professionals. Dit moet een contextrijke leeromgeving opleveren.

CrossWise moet een belangrijk onderdeel worden van De Nieuwe Poort. Het nieuwe muziekcentrum wordt daarbij een leer-en ervaringsplek voor verschillende functies: van kok tot podiumtechicus, van beveiliger tot promotiemedewerker.

Dit samenwerkingsverband is volgens de gemeente belangrijk voor zowel de cultuur- en onderwijssector als de arbeidsmarkt. Studenten worden hierdoor beter voorbereid op de praktijk en de cultuursector krijgt gekwalificeerd personeel. CrossWise moet ook als kwaliteitslabel gelden en afgestudeerden begeerlijk maken voor een baan in de cultuur- en evenementensector.

De Nieuwe Poort wordt meer dan een muziekpodium. Het moet een veelzijdige plek zijn die meerdere functies verenigt en in 2030 haar deuren moet openen in het zuidelijk stationsgebied.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen