Bedrijfs- en vrachtauto’s alleen ’s ochtends de binnenstad in vanaf woensdag

Foto: Google Maps

Het gebied waar venstertijden gelden wordt uitgebreid. Vanaf deze woensdag, 1 februari mogen bedrijfsauto’s en vrachtwagens alleen nog tussen 5.00 en 12.00 uur de binnenstad van Groningen in en uit.

Bedrijfs- en vrachtverkeer dat buiten de venstertijden de binnenstad in of uit moet, kan hiervoor een ontheffing aanvragen, meldt de gemeente. De venstertijden gelden binnen de diepenring, bij winkelcentrum Westerhaven en in de Sledemennerbuurt.

De controle gebeurt door camera’s die automatisch de kentekens van alle voertuigen scannen en door buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s). Door deze maatregel is er ‘s middags en ‘s avonds minder verkeer in de binnenstad en daardoor meer ruimte voor fietsers en voetgangers. Voor personenauto’s verandert niets.

Venstertijden zijn tijdstippen waarop bedrijfs- en vrachtauto’s toegang hebben tot (een gedeelte van) de stad om te laden en te lossen. Delen van de binnenstad, zoals de Grote Markt, Herestraat en Folkingestraat, hebben al jarenlang venstertijden.

Op de website van de gemeente is te zien wie in aanmerking komt voor een incidentele – of jaarontheffing. Daar zijn ook de nieuwe beleidsregels te vinden voor de venstertijden die vanaf 1 februari 2023 gelden.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen