Gezinnen kunnen zich gratis aanmelden voor spel ‘Junior Energiecoach’ en energie besparen

Foto: Gemeente Groningen

Gezinnen in de gemeente Groningen met kinderen tussen de 7 en 12 jaar kunnen zich aanmelden om mee te doen aan het spel “Junior Energiecoach”.

‘Welke apparaten slurpen de meeste stroom?’ En: ‘Hoeveel lampen branden er in huis?’ zijn een paar van de vragen uit het spel Junior Energiecoach. Door leerzame challenges, puzzels, experimenten en winacties ontdekken gezinnen waar ze energie kunnen besparen.

Tv-held Varkentje Rund

Vijf weken lang gaat tv-held Varkentje Rund als Junior Energiecoach met de gezinnen op ontdekkingsreis: op lampenjacht en stekkerexpeditie. Elke week is er een nieuw filmpje met nieuwe challenges. In 15 tot 30 minuten per week worden kinderen zo echte Junior Energiecoaches.

“Met Junior Energiecoach leren kinderen op een leuke manier veel over energie en energieverbruik van apparaten”, aldus wethouder Energie Philip Broeksma. “Hierdoor neemt de bewustwording toe. Zo leren ze van alles over lampen, of ramen dubbelglas hebben of niet, de temperatuur van de verwarming en hoe lang iedereen in huis nu doucht, en dat korter douchen veel water én energie scheelt.”

Gratis meedoen

Meedoen is voor gezinnen uit de gemeente Groningen gratis. Meer informatie en aanmelden kan op www.juniorenergiecoach.nl. Inschrijven kan tot en met 27 januari. Het spel start op 3 februari.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen