Papengang Groningen veranderd in prachtige straat met kunst en verlichting

Foto: Gemeente Groningen

Het uitgaansstraatje de Papengang in het centrum van Groningen is veranderd van een ongure straat in een prachtige straat met kunst en verlichting.

Woensdag opende wethouder Mirjam Wijnja de vernieuwde Papengang met muurschilderingen door negen lokale kunstenaars, sfeervolle extra straatverlichting en nieuwe bestrating door de verlichting aan te zetten. “Het uitgaansstraatje de Papengang heeft er nog nooit zo mooi bijgelegen”, aldus de gemeente.

Samen met horecaondernemers, pandeigenaren en de Groningen City Club heeft de gemeente vorig jaar een plan gemaakt om de Papengang te verbeteren. Met de verbeteringen willen de betrokken partijen een sfeer scheppen van veiligheid en verwondering.

De nieuwe verlichting is speciaal voor de Papengang ontworpen en is een netwerk van 24 aureolen (lichtkransen). De basisverlichting wordt begin volgend jaar door de gemeente vervangen. Studenten van de om de hoek gevestigde studentenvereniging Dizkartes hielpen mee bij de uitvoering van de werkzaamheden. Een van de grootste muurschilderingen is van Klaas Lageweg, die zich liet inspireren door de naam Papengang.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen