158 woningen met groene binnentuin langs Reitdiep

Foto: Bert Lanting

Aan de Friesestraatweg 175 worden 158 huurwoningen gebouwd met een groene binnentuin en parkeervoorziening. De overeenkomst voor dit plan is vandaag getekend door wethouder wonen Rik van Niejenhuis en projectontwikkelaar Jaap ten Hoor (Jaho Vastgoed).

De appartementen zijn ongeveer 49m2 tot 87m2 groot en zijn geschikt voor een en twee persoonshuishoudens. Het ontwerp van Jaho onderscheidt zich volgens de gemeente van de naastgelegen ontwikkelingen aan de Friesestraatweg. De hoogteaccenten aan de zijkanten sluiten goed aan bij de naastgelegen woldringcomplex en het toekomstige Portland-complex.

Ook voorziet het plan in een half verdiepte parkeervoorziening met 106 parkeerplaatsen. Boven deze parkeervoorziening komt een groene binnentuin met een pad dat te gebruiken is voor bewoners en bezoekers. Het pad is voorzien van een doorlopend zitelement en staat in verbinding met het pad langs het Reitdiep en de Friesestraatweg.

Vorig jaar werd de Structuurvisie Reitdiepzone vastgesteld. Daarin staat dat de bouw van woningen voorziet in de wens van goede en betaalbare huisvesting. Reitdiepzone 175 is het eerste bouwproject sinds het vaststellen van de structuurvisie.

Met de ondertekening van de overeenkomst zetten de gemeente en de projectontwikkelaar een volgende stap in het proces. De bestemmingsprocedure wordt gestart en de omgevingsvergunning zal worden aangevraagd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen