Nieuwbouw Driebondschool in Engelbert gereed; in gebruik volgend jaar na kerstvakantie

Foto: Vector-i Architecten via Gemeente

Kinderen en leerkrachten kunnen na de kerstvakantie, vanaf 9 januari gebruik maken van OBS de Driebond. De nieuwbouw van OBS de Driebond in Engelbert is bijna klaar, meldt de gemeente.

De komende weken worden de dozen met benodigde spulletjes ingepakt en wordt iedereen voorbereid op ‘de grote verhuizing’.

De bouw van de nieuwe school, naast het Multifunctioneel Centrum startte in november vorig jaar. Aannemers Vriesbouw en Building Services hebben de werkzaamheden uitgevoerd. Het gebouw is inmiddels klaar en wordt nu verder ingericht.

Nieuwbouw

De nieuwe school bestaat uit diverse kleine huisjes die perfect aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen. Er is veel aandacht besteed aan de materiaalkeuze en duurzaamheid. Zo is er binnen vooral gebruik gemaakt van hout, dat tevens aardbevingsbestendig is.

Tegelijkertijd met de nieuwbouw is het wedstrijdveld van VV Engelbert vervangen door een nieuw kunstgrasveld en is er een uitbreiding van het aantal kleedkamers in het MFC gerealiseerd.

Begin 2023 vindt vervolgens de officiële opening plaats. “Ik ben uitermate tevreden dat alles volgens planning is verlopen en dat zowel de kinderen, als ook het dorp nu binnenkort kunnen genieten van deze mooie nieuwe school”, aldus wethouder van Onderwijs, Carine Bloemhoff. “We gaan begin volgend jaar op een feestelijke wijze bij de officiële opening stil staan. Ook de omwonenden en inwoners van Engelbert krijgen hiervoor uiteraard een uitnodiging.”

Voorgeschiedenis

OBS De Driebond was begin 2020 nog gehuisvest in twee schoolgebouwen; de onderbouw aan de Woldweg in Ruischerbrug (Groningen) en de bovenbouw aan de Engelberterweg in Engelbert. Inmiddels heeft de school het gebouw aan de Woldweg verlaten en is er voor de groep 1/2 extra ruimte gehuurd in het MFC Engelbert. Vanwege de aardbevingsproblematiek en het feit dat het schoolgebouw gedateerd is, is er gekozen voor een nieuw onderkomen. Mede met het oog op de leefbaarheid in het dorp heeft het schoolbestuur en de gemeente Groningen gekozen om de school in de dorps kern te behouden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen