Nieuwe vorm van ontmoeting voor inwoners en raadsleden tijdens Politieke Woensdag gemeenteraad

Foto: De Redactie

De gemeenteraad van Groningen begint vanaf 23 november met een nieuwe vorm van ontmoeting tussen inwoners en raadsleden. Tijdens de wekelijkse Politieke Woensdag in het stadhuis wordt er standaard een half uur, tussen 20.30 uur en 21.00 uur, vrijgehouden voor het gesprek tussen inwoners en raadsleden. Inwoners en organisaties kunnen dan ook een presentatie houden om ideeën en plannen met raadsleden te delen.

Dit half uur van 20.30 tot 21.00 uur is een informeel open ‘spreekhalfuur’. Dit vindt plaats in de Anda Kerkhovenzaal op de begane grond van het stadhuis. Op dat moment zijn er geen geplande vergaderingen.

Koffie

Inwoners kunnen over alles in gesprek met raadsleden en kunnen zo binnenlopen. Centraal staat de informele ontmoeting tussen inwoners en raad. En natuurlijk is er koffie. Aanmelden is niet nodig.

Zeepkist

Tussen 20.30 en 21.00 uur is er voor inwoners en organisatie ook de gelegenheid ideeën en plannen aan de raadsleden te presenteren. Daarvoor zijn audiovisuele middelen beschikbaar en een ‘zeepkist’/statafel aanwezig. Inwoners en organisaties die een presentatie van maximaal 7,5 minuten willen houden, kunnen zich uiterlijk de vrijdag ervoor vóór 12.00 uur aanmelden bij de raadsgriffie ([email protected] of 050 367 7702).

Voor de eerste keer op 23 november kan aanmelden tot maandag 21 november 12.00 uur.

Contact

Het half uur voor de ontmoeting tussen inwoners en raadsleden is op elke Politieke Woensdag – de wekelijkse vergaderdag van de Groningse gemeenteraad, behalve op een woensdag met een besluitvormende raadsvergadering (eenmaal in de 4 weken). Het half uur op de Politieke Woensdag is een uitbreiding van de mogelijkheden voor contact tussen inwoners en organisaties en raadsleden.

Belangstellenden voor het gesprek met raadsleden kunnen het stadhuis via de zij-ingang aan de zuidzijde van het stadhuis binnenkomen (Bakker Bart-kant). Na 17.30 uur is de stadhuis-ingang via de bordestrap aan de voorkant namelijk gesloten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen