Muurschildering als eerbetoon aan Dick Nanninga op Ripperdahuis Oosterparkwijk

Foto: De Redactie

Als eerbetoon aan oud-voetballer Dick Nanninga komt er een muurschildering van hem op het Ripperdahuis in de Oosterparkwijk. De onthulling vindt plaats op zaterdag 26 november.

De Oosterparkwijk is een wijk vol met inwoners die zich verbonden voelen met hun wijk. Bij dat verleden van de Oosterparkwijk hoort volgens de gemeente ook voetballer Dick Nanninga. Nanninga, die opgroeide in de Oosterparkwijk, is de enige Nederlander die ooit een velddoelpunt scoorde in een WK-Finale. Een trots van de Oosterparkwijk die tot op heden nog niet geëerd is. Andere (oud)voetballers kregen al wel een plek in de Oosterparkwijk en voor Nanninga gaat deze plek er ook komen.

Een petitie, waarin de oproep werd gedaan voor een eerbetoon, kon rekenen op brede steun. De petitie is getrokken door initiatiefnemers Tjeerd van Dekken en Sandra Beckerman. Tjeerd van Dekken: “Nu het bijna zo ver is keert een geboren en getogen voetballegende terug in de Oosterparkwijk. Dat is schitterend en ontroerend. We zijn er trots op”. Ook Sandra sluit aan met: “Dick Nanninga is een held. Trots dat hij eindelijk het eerbetoon krijgt wat hij hier verdient. In het hart van deze mooie wijk”. Dochter Petra benoemt: “Ik ben blij dat het eindelijk gaat gebeuren bijna 7 jaar na zijn overlijden. Hij is nog steeds de beste spits in Nederland, zelfs hier in België heb ik geen betere gezien. En hij is nog altijd topscorer bij Roda JC.”

De gemeente heeft samen met woningbouwcorporatie Nijestee gekeken naar de realisatie van dit eerbetoon in de vorm van een muurschildering. De locatie voor de muurschildering is daarom het ‘Ripperdahuis’ gelegen aan de Zaagmuldersweg.

In samenwerking met streetart organisatie Writer’s Block is besloten dat de graffiti- en mural-kunstenaar Jack Lack de muurschildering gaat maken. Writer’s Block heeft al meer dan 150 muurschilderingen gerealiseerd in Nederland, waaronder drie grote muurschilderingen in Groningen. Jack Lack heeft al eerder een muurschildering in Groningen gemaakt en jaren gewoond en gewerkt in de stad.

De werkzaamheden voor de muurschildering zijn inmiddels gestart. De onthulling vindt plaats op zaterdag 26 november.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen