Binnenstadsmaquette is te zien in hal Forum Groningen

Foto: Via Forum Groningen

In de hal van Forum Groningen is sinds woensdagochtend een maquette van de binnenstad van Groningen te zien. De maquette is vier bij vier meter, die de gehele binnenstad van Groningen toont.

Aan de maquette is jarenlang gewerkt. Van elk gebouw is een houten miniatuur gemaakt. Naast het Forum zelf zijn ook klassiekers als de Martinitoren, het Stadhuis, het Hoofdstation en het Groninger Museum te ontdekken.

Maquettes zijn een nuttig hulpmiddel om zicht te krijgen op hoe de stad er uit ziet. De binnenstadsmaquette stond eerder in de hal van Stadsontwikkeling aan het Zuiderdiep. Het stadshart-in-het-klein is door de gemeente Groningen in langdurige bruikleen gegeven aan het Forum.

De plaatsing van de maquette is een opmaat naar het Let’s Gro festival over de toekomst van de stad Groningen, dat komend weekend van vrijdag 4 tot en met zondag 6 november in het Forum plaatsvindt.

Aanpak binnenstad: Ruimte voor jou

Vanaf 2016 is de gemeente druk bezig met de aanpak van de openbare ruimte in de binnenstad. Daarbij gaat het om de herinrichting van veel straten en pleinen. Ruimte voor jou is het overkoepelende thema. Dus meer ruimte voor voetgangers en fietsers, minder auto- en busverkeer en meer gezellige verblijfsplekken.

Er zijn in het kader van het toekomstfestival Let’s Gro 28 binnenstadsprojecten op de maquette gemarkeerd. Een deel ervan is inmiddels gerealiseerd, een deel is in uitvoering en een deel is in voorbereiding. Op grote staanders naast de maquette is hierover meer te lezen.

Kijk voor meer informatie op ruimtevoorjou.groningen.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen