Trompbrug vanaf maandag afgesloten tot aan de kerst

(Archief de Redactie)
(Archief de Redactie)
Foto: Gemeente Groningen

De gemeente begint aanstaande maandag met groot onderhoud aan de Trompbrug, het fiets- en voetgangersbruggetje tussen de binnenstad en de Oosterpoortwijk. De hele brug wordt verwijderd en op een andere locatie gerestaureerd. De werkzaamheden zijn volgens de gemeente naar verwachting voor de Kerst afgerond.

De Trompbrug is een rijksmonument en het onderhoud moet aan strenge regels voldoen. Daarom wordt de hele brug verwijderd en op een andere locatie gerestaureerd. De brug krijgt onder andere een nieuw brugdek. Ook wordt het gedeelte voor het openen en sluiten van de brug voor een deel vervangen. Daarnaast vervangt de gemeente de houten steunpunten waar de brug op rust. De landhoofden worden ook gerepareerd, dat zijn de steunpunten van de brug in de oever.

“Als de brug terug wordt geplaatst ziet hij er weer fris uit en kan hij weer jaren mee”, aldus de gemeente. Het uiterlijk en de kleur van de brug veranderen niet.

Omleidingsroute en tijdelijke scheepvaartstremming

Voor voetgangers en fietsers komt er een omleidingsroute over de dichtbij liggende Oosterbrug. Ook wordt de Trompbrug een paar keer tijdelijk gestremd voor de scheepvaart om het brugdek eruit te halen en terug te plaatsen.

De werkzaamheden vinden plaats tussen 7.00 uur en 17.00 uur. Naar verwachting zijn de werkzaamheden in de week van 19 tot 23 december klaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen